Skip to content
dataanalys

IBM SPSS LICENS

Vi på Sygain är återförsäljare av IBM SPSS licens i Sverige 

SPSS, eller Statistical Package for the Social Sciences, är ett kraftfullt program för statistisk analys som används av forskare, studenter och professionella inom en mängd olika fält, från samhällsvetenskap till medicin och marknadsforskning. 

Det finns flera olika typer av licenser för SPSS, beroende på användarens behov:

Individuella licenser: Dessa är avsedda för enskilda användare, som kanske är studenter, forskare eller yrkesverksamma. En individuell licens ger en person rätt att installera och använda SPSS på en dator. Detta är ofta den vanligaste typen av licens för enskilda användare som behöver verktyget för sina personliga projekt eller studier. 

  

Nätverkslicenser (Network Licenses): Denna typ av licens är vanligtvis avsedd för organisationer eller institutioner där flera användare behöver åtkomst till SPSS. En nätverkslicens tillåter flera användare att köra programmet från en central server, vilket gör det lättare att hantera och distribuera licenser inom en stor organisation. Detta är särskilt vanligt på universitet och stora företag. 

  

Trial Licenses: För dem som vill prova SPSS innan de åtar sig att köpa en full licens, erbjuder IBM också provlicenser. Dessa licenser är tidsbegränsade och ger användaren möjlighet att utvärdera programmet under en begränsad period, vanligtvis 14-30 dagar. 

Hantering och kostnad 

Kostnaden för en SPSS-licens varierar beroende på licenstyp, användningsområde och antalet användare. En individuell licens kan kosta från några hundra till flera tusen kronor per år, beroende på vilka moduler som inkluderas. För nätverkslicenser kan kostnaden bli betydligt högre, men de kan också vara mer kostnadseffektiva om många användare behöver tillgång till programvaran.

Kontakta oss på Sygain så hjälper vi er med den licens du behöver för SPSS 

 

Nyfiken på hur SPSS kan anpassas efter just ert företag? Skicka ett meddelande så återkommer vi samma dag!